Casa I Fortunelli

Actieve vakanties

 

 

 

Home

Bed & Breakfast

Activiteiten

Cursussen

Accommodatie

Foto's

Kaart en Route

Links

Contact

 

 

Het gebied waarin de B&B zich bevindt, leent zich uitstekend voor wandelaars, mountainbikers en wielrenners. Casa I Fortunelli bevindt zich op 600 meter hoogte en rondom bevindt zich een gebied met heuvels/bergen tot een hoogte van 800 meter. Afdalen kunt U tot zo'n 300 meter. Het betreft een gebied met veel bos, weiden en open stukken met schitterende uitzichten over de omringende bergen en dalen.

        

Op anderhalf uur rijden van de B&B vindt U de Alpen die Piemonte als het ware aan de westkant en het noorden begrenzen. Op heldere dagen kunt U de toppen vanuit onze tuin zien.
Rijdt U echter richting het zuiden dan kunt U binnen een uur aan een strand aan de Middellandse zee liggen.
Mogelijkheden voor excursies zijn er meer dan voldoende in de streek. Steden als Genua, Turijn en Milaan zijn met de auto of trein goed bereikbaar, maar ook relatief kleinere plaatsen als Alba, Cuneo, Mondovi of Acqui Terme zijn een bezoek meer dan waard.

Liefhebbers van wijn en lekker eten kunnen natuurlijk niet nalaten om een bezoek te brengen aan Barolo, Barbaresco, Asti en Alba. Hier vindt U wijnen die momenteel bij de wereldtop worden gerekend. Proeven kan en kopen natuurlijk ook. En Alba staat bekend als de truffelhoofdstad.
Hazelnoten zijn er ook veel te vinden. Cortemilia, op 10 km van de B&B, geldt als de hoofdstad van de hazelnoten en het is waarschijnlijk niet voor niets dat Ferrero (Nutella, Ferrero Rocher, Mon Cheri) in dit gebied zijn fabriek heeft neergezet.
Verder vindt U in de streek op verschillende plaatsen verkooppunten van de Robiola. Een kaas met een D.O.P.-keurmerk. De Robiola van Roccaverano wordt gemaakt van geitenmelk. Hij is het proberen meer dan waard.

Wij zijn U graag behulpzaam bij het plannen van Uw dagtochten.

Al verschillende jaren interesseren wij ons voor de Italiaanse keuken. Niet voor niets zijn wij naar ItaliŽ getrokken om daar onze onderneming te starten. Inmiddels zou je kunnen spreken over een passie. Vooral de "Cucina Povera" met zijn eerlijke gerechten spreekt ons erg aan. Deze passie willen wij graag met U delen.